Werkzaamheden

Revisie, reparatie & onderhoud:

Wij weten wat er gevraagd wordt voor een efficiënte bedrijfsvoering. U wordt direct te woord gestaan door mensen die verstand hebben van de materie. Pompen, elektromotoren, generatoren, dieselmotoren, compressoren, tandwielkasten, mixers, blowers is een greep uit de rotating equipment die Potappel Techniek voor u kan reviseren, repareren of onderhouden. Werkzaamheden vinden plaats in onze volledig uitgeruste werkplaats in Yerseke/Kruiningen of op locatie, uiteraard in samenspraak met de klant. Transport van zwaar materiaal behoort ook tot de mogelijkheden.

Pompmodificaties & ombouw:

Bij vele klanten doet zich regelmatig problemen/storingen voor zoals: Pomp geeft niet voldoende water / Pomp wordt te warm / Pomp maakt lawaai / Systeem is aangepast maar de pomp niet.
Wij hebben de kennis en ervaring om een bestaande pomp om te bouwen, waardoor wel aan de meeste eisen kan worden voldaan. Denk hierbij aan het ombouwen van een pomp met stopbuspakking naar een mechanical seal afdichting. Toepassen van extra smeering / koeling. Toepassen van frequentieregelaars enz…

Advisering, Engineering & Troubleshooting:

Uit praktijkervaring is gebleken dat veel pompen die staan opgesteld, verkeerd zijn geselecteerd. Dit kan komen door een verkeerde keuze van de pomp, maar ook wijzigingen in het proces of een gewijzigde capaciteit kunnen hier toe leiden. Dit kan resuleren in verhoogde onderhoudskosten, hoog energieverbruik, onstabiele productie en verkorte levensduur van de pomp.

Bij aanschaf van een nieuwe pomp, kijken wij naar uw systeem, en daarop bepalen wij de pompsselectie. Tevens kijken wij naar nieuwe innovaties en technische ontwikkelingen deze kunnen voordelen bieden op gebied van energie verbruik, milieuvriendelijkheid en levertijd.

Troubleshooting:

Uw pomp of rotating equipment werkt niet naar behoren, valt regelmatig zonder reden uit, en u slaagt er maar niet in om te achterhalen wat de oorzaak daarvan is. In bijna elke productieomgeving kunnen installaties op den duur een eigen leven gaan leiden. Door complexiteit van huidige installaties, procestechnieken is het ook niet altijd duidelijk wat er aan de hand is. En dat zorgt natuurlijk voor heel veel problemen en ergernis. Deze ongrijpbare fenomenen hebben vaak een aantoonbare en meetbare oorzaak. Ze kunnen dus opgelost worden. Dit is waar Potappel Techniek sterk in is.